Blog

premies-condensatieketel

Premies condensatieketel

premies-condensatieketel

Om het gebruik van duurzame verwarmingsoplossingen aan te sporen, kom je in aanmerking voor een aantal premies als je een condensatieketel installeert of vervangt. In dit artikel ontdek je of jij recht hebt op een of meerdere premies.

Premie van de netbeheerder voor beschermde afnemers

De premie die je van Fluvius, de netbeheerder, krijgt bij de installatie van een condensatieketel, is enkel voor beschermde afnemers. Dat wil zeggen dat je er enkel recht op hebt als je de sociale maximumprijzen betaalt voor gas en elektriciteit. Bovendien moet je condensatieketel zelf ook voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • De condensatieketel moet geplaatst zijn door een erkende aannemer.
  • De ketel mag enkel geplaatst worden in een bestaande woning in Vlaanderen ter vervanging van een oude verwarmingsinstallatie.

Deze premie kan oplopen tot € 1.800, maar ze bedraagt nooit meer dan 40% van de eindfactuur. Wil je graag meer weten over deze premie? Dan kun je terecht op de website van de Vlaamse overheid.

 

Overkoepelende renovatiepremie

De overkoepelende renovatiepremie is een premie waar je recht op hebt bij het uitvoeren van een aantal specifieke renovatiewerken. Een condensatieketel plaatsen is een van die renovatiewerken. De premie wordt berekend op basis van je inkomen en ligt tussen de 20% en de 30% van de eindfactuur. Je moet in totaal ook minstens € 2.500 geïnvesteerd hebben en krijgt maximaal € 7.500 terugbetaald. Alle specifieke voorwaarden voor de overkoepelende renovatiebonus vind je terug op de website van de Vlaamse overheid.

 

Totaalrenovatiebonus

Als je sinds 2017 en over een totale periode van vijf jaar minstens drie energiebesparende renovaties hebt uitgevoerd, heb je recht op een totaalrenovatiebonus. Je hoeft zelf niets te doen voor de aanvraag, omdat dit automatisch gaat via je netbeheerder. De premie is afhankelijk van hoeveel renovaties je hebt uitgevoerd en kan oplopen van € 625 voor drie renovaties tot maximaal € 2.375 voor zeven renovaties.

Bron: https://www.vaillant.be/

Geïnteresseerd in een condensatieketel?

Raadpleeg dan ons uitgebreide aanbod

Share this post

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.