Blog

voordelen-warmtepomp

De voordelen van een warmtepomp op een rijtje

voordelen-warmtepomp

Ben je aan het bouwen of intensief aan het renoveren en ben je er nog niet helemaal uit welke verwarmingsinstallatie je juist wil? Misschien is een warmtepomp wel iets voor jou! Om de keuze te vergemakkelijken, sommen we hieronder alvast alle voordelen van een warmtepomp op.

Warmtepomp vergt weinig onderhoud en heeft lange levensduur

Bij gas- en stookolieketels ben je wettelijk verplicht om een jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud te laten uitvoeren. Niet alleen moet je daar dus tijd voor inplannen, het kost ook geld. Bij bepaalde warmtepompen is zo’n jaarlijks onderhoud niet verplicht. Bovendien heb je voor een warmtepomp geen schoorsteen of gasaansluiting nodig, waardoor je je ook op dat vlak niet druk hoeft te maken over een nazicht. Verder heeft een warmtepomp, ondanks de kleine onderhoudsmoeite, toch een lange levensduur, gemiddeld zo’n twintig jaar. Daarbij komt dat het een van de veiligste én meest betrouwbare verwarmingstechnologieën op de markt is.

 

Een warmtepomp kan verwarmen en koelen in één

Alle warmtepompen van Vaillant kunnen naast verwarmen ook koelen, waardoor je het hele jaar door steeds een optimaal binnenklimaat in huis hebt. Bovendien kunnen warmtepompen gebruikt worden voor sanitair warm water én zijn er bepaalde modellen die je kunt inzetten om je woning te ventileren. Een warmtepomp heeft met andere woorden veel te bieden en gunt je alle comfort in huis.

 

Je hebt recht op premies bij de installatie van een warmtepomp

Een warmtepomp installeren kan best wat kosten. Toch is het de investering waard, net omdat het zo’n duurzame oplossing is. Bovendien heb je mogelijk recht op een aantal premies, waardoor je de kosten kunt drukken en de terugverdientijd daalt. Daardoor haal je wat je investeert in een warmtepomp er op termijn zeker terug uit!

Bron: https://www.vaillant.be/

Ben je overtuigd en wil je een warmtepomp installeren?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met een installateur.

Share this post

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.